Als je iets aan een beter milieu wilt bijdragen kan je het snelst én de grootste impact maken door direct te stoppen met het eten van vlees. Voor de vleeseters onder ons komt dit waarschijnlijk heel heftig over, maar als je iets wilt bijdragen begin hier dan mee. Het maakt echt verschil en is veel makkelijker dan dat je denkt.

Een enorm deel van onze planeet probeert op dit moment te overleven terwijl het niet genoeg water heeft. Voldoende zoetwater is van groot belang en de schaarste ervan is een groeiend probleem dat implicaties zal hebben die niet zo makkelijk terug te keren zijn. De vervuiling van de planeet en de samenhangende klimaatveranderingen verergeren het water te kort.

Plastic-plan pakt producenten aan: 'Maar drink ook zelf je limo zonder rietje'

Recent is de Europese Commissie druk bezig met het verbeteren van het milieu. Eén van de indrukwekkendste plannen blijkt het verbieden van plastic producten die eenmalig bruikbaar zijn. Dit houdt in dat de producenten van producten zoals rietjes, plastic bordjes en verpakkingen worden gezien als verantwoordelijken voor de plastic soep.

Welke stap maak jij?

Via Leef Circulair heb ik