Je hebt het vast wel als krantenkop of as Facebook post gezien; als je geen vlees eet mag je langer douchen. Een biefstuk kost wel 3000 liter water, dus door deze vanmiddag niet te kiezen in de supermarkt, kan je zonder schuldgevoel een uitgebreide douche nemen… toch? Dat geeft natuurlijk wel een fijn gevoel, dat je zomaar even 3000 liter water bespaart en alsnóg lekker kan douchen. Maar hoe logisch is dit eigenlijk?

Als je iets aan een beter milieu wilt bijdragen kan je het snelst én de grootste impact maken door direct te stoppen met het eten van vlees. Voor de vleeseters onder ons komt dit waarschijnlijk heel heftig over, maar als je iets wilt bijdragen begin hier dan mee. Het maakt echt verschil en is veel makkelijker dan dat je denkt.

Een enorm deel van onze planeet probeert op dit moment te overleven terwijl het niet genoeg water heeft. Voldoende zoetwater is van groot belang en de schaarste ervan is een groeiend probleem dat implicaties zal hebben die niet zo makkelijk terug te keren zijn. De vervuiling van de planeet en de samenhangende klimaatveranderingen verergeren het water te kort.

Pagina 1 van 2

Welke stap maak jij?

Via Leef Circulair heb ik