Het is je vast niet voorbijgegaan dat bijen al een tijdje grotere problemen hebben. Bijensterfte is helaas een fenomeen van nu, en dit brengt onze voedselketen in gevaar. Wist je namelijk dat 80% van de planten op aarde afhankelijk zijn van bijen? De oorzaken en gevolgen worden ook allemaal mooi uitgelegd op sightdish.

Tags: , ,

De dag dat we met z’n allen al meer van de aarde gebruikt hebben dan dat de aarde zelf in een jaar kan herstellen. De internationale denktank het Global Footprint Network rekent ieder jaar uit wat de balans is tussen de belasting van de aarde en het herstellend vermogen. Een simpel, maar helder sommetje: de bio capaciteit van de aarde / de footprint van de mensheid x 365 dagen).

Door zo min mogelijk producten te kopen die in pastic verpakt zijn, en door het product zelf te maken kan je de groei van de plastic soep voorkomen. Bovendien weet je precies wat er in het product zit; in ieder geval geen chemicaliën en al zeker geen microplastics. Je kan de volgende stoffen vermijden:  Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en fluoride. Die schadelijk zijn voor de huid, de bloedbaan en de organen. Lees hier onder  een how-to.

Pagina 1 van 2

Welke stap maak jij?

Via Leef Circulair heb ik