Verlaag de voetprint van je Food Print!
Van je ecologische voetafdruk, neemt je voedselafdruk een groot deel in. Je kunt dus je milieu impact verminderen door duurzamer te leven, een één deel daarvan bestaat uit duurzaam eten.
Om je Food Print dus kleiner te maken, moet je eigenlijk beginnen met bewuster boodschappen doen. Je kunt beginnen met minder vlees en zuivel te kopen, alleen groenten van het seizoen kiezen en ook is het slim om zo min mogelijk extra of te veel te kopen (ook voor je portemonnee top!).
Wat nog meer voor een lagere milieubelasting?
- Kies voor biologische producten, niet alleen vanwege het ontbreken van antibiotica maar ook ter bevordering van de biodiversiteit
- Kies voor Fair Trade
- Eet zo min mogelijk chips, snoep, en gefrituurde snacks
- Vermijd frisrank, vruchtsappen en alcohol
- Kies voor plantaardige producten
- Kies voor zoveel mogelijk lokale producten
- Drink water uit de kraan in plaats van verpakt water
Als je wil weten hoe groot jouw voedselafdruk is, kun je dat hier berekenen. Deze website is ook heel handig voor meer informatie over voedsel en duurzaam en gezond eten! Als je nog meer kennis en inzicht wil hebben betreft de vleesproductie, moet je écht de documentaire Meat the Truth kijken (hierzo). Voor hulp te koken met meer groenten, kan je www.futurefoodchickpea.com bekijken en ook www.variatieindekeuken.nl is leuk.
Leef circulair en verlaag je Food Print!